onsdag 7. mai 2014

Hva sier forfølgelse av kristne om selve kristne

1Petterbrev 4:14 sier: "Salige er dere når dere blir spottet for Kristi navns skyld, for Guds Ånd, herlighetens Ånd, hviler over dere". 

Det er ikke særlig ofte vi blir spottet som kristne og det kan være flere grunn for det.

En av grunnene er at samfunn i dag ser på troen som på en personlig sak så det er flere rundt oss som kanskje tror på Gud, men ingen vet om dette. Derfor også djevelens angrep ofte er upersonlig, rettet mot kristendom generelt enn mot konkrete mennesker som tør å stå fram. Det angripes den Norske Grunnloven, Kirken generelt eller Pinsevenner generelt, kristen sinn mot abortloven eller ekteskapsloven osv. Vi er usynlige og derfor angripes ikke direkte. Men hva om vi prøver å være tydelige med vår tro? Hva om vi begynner å være en tydelig lys - ikke bare mennesker som gjør masse bra og ingen forstår hvorfor er vi så opptatte med det? En tydelig røst skaper debatter. Er lys tydelig nok blir det flere mennesker som har sine meninger om dets styrke, farge, nødvendighet. Det blir flere røster som skal prøve dimme og svartgjøre det gode som står tydelig fram. Og det er det Petter kaller for å bli spottet for Kristi navns skyld.

En annen grunn hvorfor er ikke særlig kristne spottet i dag er at vårt liv som kristne er så pass annerledes fra Bibelsk lære at folk blir rett og slett overrasket at denne mannen er en kristen i tillegg!! Det er ingenting i mannens liv eller oppførsel som kunne gi en anelse at denne mannen bærer Gud inni seg.

Men det som er poenget mitt i dag er at forfølgelser for Jesus (i muntlig, moralsk eller fysisk form) vitner egentlig om at Guds Ånd hviler over oss. Den sanne kristendom blir mer og mer kontroversiell til dagens offentlig livsfilosofi. Flere mener at du representerer en fremmed, du kan kalle det for gammeldags, nær og smått sinn. Det du representerer avdekker gamle kamper med samvittighet i et menneske eller skaper skyld, urasjonell aggresjon og hat.
Det er ikke nødvendigvis noe feil med deg, kjære kristen. Du bærer Gud inni deg og bevist eller ubevisst ser dette alle rundt. Og ikke alle synes at dette er behagelig å treffes med den Hellige som en kristen er tempelet til.

Bak alt spotte og forfølgelse i utgangspunktet står fienden som Bibel kaller for Satan. Det er han angriper, skaper konflikter, provoserer hat. Han ser Gud i deg og hans angrep er rettet ikke mot deg egentlig, hans angrep er rettet mot Gud som bor i deg.

Kjenner du deg igjen i denne beskrivelsen? Da, sier Petter, salig du er!!!...  :) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar