tirsdag 8. april 2014

Tilbake til de enkle ting

Alt er i utvikling. I dag ble jeg minnet om klesdesign, for eksempel. Det finnes mange kreative folk som jobber i denne bransjen og utvikler mote. De skaper klær som vi kjøper i butikker og som vi har på oss. Men i tillegg til typer klær som er i butikker det finnes mange utstillinger med konseptmodeller. En slik klær se rart og upraktisk ut. Men designer kommer til å skryte om budskap, filosofi, kunst og potensialet som finnes i slike konsepter.

Det finnes masse filosofier som tilbyr oss forståelse om menneskers rettferdighet. Noen tegner en ganske komplisert vei til Gud fylt av regler, selvdisiplin og gjerninger som kommer til å gjenkalle Guds sympati til oss. Andre foreslår å ignorere Guds eksistens og forklare liv som en komplisert mekanisme som bare ble til av seg selv. Da kan man se bort fra rettferdighet og moral, for alt er relativt og tilfeldig.

Jeg synes at det enkleste er ofte det beste. Jeg er ikke klesdesigner så setter jeg pris på klær som er praktisk og komfortabelt. Jeg har ikke tid i livet for å følge veldig kompliserte filosofier om rettferdighet som kan imponere, gjør en inntrykk men som ofte virker ikke praktisk og naturlig. Samtidig synes jeg at spørsmål om rettferdighet er alvorlig nok for bare å se bort fra det. GUD ER RETTFERDIG OG INGEN URETT KAN BO I HANS EVIG RIKET.

Ja, jeg er ufullkommen.
Nei, jeg aldri kommer til å være god nok for å tilfredsstille Guds krav om rettferdighet. 
Jeg er så glad at på grunn av at jeg tror på Jesus regner Gud meg som rettferdig og ren. Gud tar av meg min skitten, krøllete, hullete klær som er alt mulig rart enn praktisk klær som tjener sin formål og gir meg nytt hvite klær som er lett å bære og kler meg godt. Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar